В українській дельті Дунаю на острові Єрмаків, що поблизу Вилкове, з'явилися нові жителі - дві сім'ї диких коней породи польський коник.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тварини прибули сюди з Латвії в рамках проекту "Відновлення водно-болотних угідь і степів регіону дельти Дунаю".

Табун з 23 коней прибув в Україну ще в березні і оселився в селі Орлівка. За три місяці з'явилися 4 лоша. Після карантинного періоду коні оселилися на острові Єрмаків. Очікується, що великі травоїдні будуть регулювати рослинність острова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, що вчені проаналізували ситуацію щодо тварин, що мешкають у Поліському державному радиаційно-екологічному заповіднику. Відомо, що для дослідження вчені використовували камери і датчики руху. В результаті дослідження звичайна риба була з'їдена десятьма видами ссавців і п'ятьма видами птахів.

Як повідомляв "Знай.иа" доброзичлива рись із зони відчуження помахала дослідникам. Вона була сфотографована дослідниками Сергієм Домашевским і Станіславом Гуменюком під час експедиції. Під час зйомки рись помахала їм лапкою

ТакожЗнай.иа" писав, що в Україні "чорнобильцям" подарували рік бюрократичних страждань.