У неділю, 7 липня, президент України Володимир Зеленський в Одесі у День Військово-морських сил ЗС України вручив державні нагороди військовим морякам.

Про це повідомляє портал "Факты"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що орденом "За мужність" III ступеня відзначено лейтенант Руслан Люшуков. Медаллю "За військову службу Україні" — капітан 2 рангу Володимир Бєльський і капітан-лейтенант Василь Гирб. Медалями "Захиснику Вітчизни" — капітан 2 рангу Андрій Агапитов, капітан 1 рангу Анатолій Квасов, мічман Данило Маховський і капітан 3 рангу В'ячеслав Симоненко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На честь професійного свята на всіх кораблях підняті державні прапори, а також святкові прапори розцвічування. У небі над гаванню кружляють вертольоти з прапором України та прапором ВМС. А також у повітрі пролітає морська авіація, морпіхи виконують програму десантування.

"Шановні військові моряки! Від імені всього українського народу щиро дякую вам за вірність присязі, мужність, стійкість і відданість. Бажаю вам чистих фарватерів, попутного вітру, повних вітрил і семи футів під кілем!", - заявив президент України.

Також Зеленський пообіцяв, що за тиждень в Одеській області з'явиться новий губернатор.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський своїм указом присвоїв звання "Герой України" трьом ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", український президент Володимир Зеленський призначив на посаду командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколи Івановича Балана.

Також портал "Знай.uа" писав, що президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником голови Служби безпеки України і керівником Антитерористичного центру при СБУ.