Проєкт постанови про перейменування села Іванівка колишнього Сергіївської сільської ради Любашівського району Одеської області зареєстрували в Верховній Раді нардепи Андрій Клочко, Віталій Безгін, В'ячеслав Рубльов і Лариса Білозір.

Населений пункт пропонують назвати Янівкою.

Дана ініціатива пояснюється тим, що нещодавно село, де проживають 162 людини, увійшло в склад Любашівської об'єднаної громади, в якою є інша Іванівка.
Колишня назва Іванівки Сергіївської сільради - Янівка, в честь поміщика Яновського. Перші згадки про населеному пункті відносяться до 1859 році.

Селом Іванівка Янівка стала в 1946 році: очевидно, влада хотіли зробити назву села більш "російською".

Нагадаємо, в Україні вже не перший місяць збиралися остаточно перейменувати дві області, втім процес затвердження назв суттєво затягнувся. Чому так сталося, спробував нещодавно пояснити спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа писав про те, що місто Дніпро втратило статус мільйонника. Станом на 1 серпня 2018 року чисельність населення обласного центру становить 996 тисяч 787 осіб.

Також Знай.uа повідомляв, що Київ знову хочуть перекроїти, додати площі і перейменувати вулиці.