У серпні – вересні в кількох регіонах України (у тому числі, в Одеській області) з'явилися фальшиві банкноти номіналом у 500 грн.

Про це йдеться у відео, опублікованому на офіційному каналі Нацбанку України в YouTube.

За словами головного спеціаліста департаменту грошового обігу НБУ Віталія Ковтонюка, збували фальшивки в касах автозаправних станцій, а також в торгових точках у різних регіонах країни (в тому числі, в Києві, а також у Київській, Одеській, Львівській, Харківській та Черкаській областях).

У фальшивих банкнотах підроблені елементи захисту, які касири перевіряють за допомогою ультрафіолетових детекторів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тим не менш, говорить Віталій Ковтонюк, підробку можна розпізнати навіть без спеціального обладнання. На дотик фальшива купюра більш жорстка, ніж справжня, так як вона склеєна з двох аркушів паперу. Крім того, зображення на підробці більш світлі і менш чіткі, ніж на справжній банкноті.

Нагадаємо, одеситам видають пенсії фальшивками.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні продають фальшиві гроші через Telegram....

Також Знай. ua писав, що українцям розповіли, де найпростіше залишитися без копійки.