Сьогодні продовжує роботу форум 5Т, у ході якого обговорюються зокрема космічні можливості для Одеси. У місті біля моря запропонували побудувати космопорт.

Про це заявив віце-мер Павло Вугельман, повідомляє кореспондент Української Служби Інформації. За словами Вугельмана, сьогодні це звучить, як фантастика, але підписання певних документів президентом України Володимиром Зеленським дає цей шанс в майбутньому. Він зазначив:

"Раніше ми говорили, що Одеса - морські ворота України, і ми віримо, що в майбутньому Одеса стане космічними воротами України".

У департаменті міжнародного співробітництва повідомили, що єдині великі майданчики в місті на даний момент, які можна розглядати, це Лузанівка і поля фільтрації.

Директорка департаменту міжнародного співробітництва міськради Олександра Олейникова зауважила:

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Оскільки в Україні вже готовий закон про освоєння космосу, ми вважаємо, що зараз потрібно ворушитися, тому що процес пішов конкурентний, і хто перший встав, того і тапки. Відповідно, зараз навіть хлопці, які по створенню кластера з розвитку космічних технологій, довго вибирали між Дніпром, Києвом - все-таки зупинилися на Одесі. І ми раді, що Одеса викликає у багатьох довіру і бажання робити такі інноваційні проекти тут".

Як уже писав Знай.ua, Зеленський незабаром зустрінеться з Лукашенком: у Житомирі стартував Форум регіонів України та Білорусі.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що Ілон Маск показав, що всередині Starship

Портал Знай.ua повідомляв, що українці відправили дитячі мрії позаземним цивілізаціям.