До Болградського суду надійшло два позови про заборону відвідування школи невакцинованих дітей, де батьки намагалися оскаржити закон.

Один позов надійшов із села Капакурт, а іншій із міста Болград. У них вимагали надати право відвідувати школу дітям, які не мають відповідних щеплень. Які тепер, до речі, є обов"язковими.

Що цікаво позивачі навіть просили стягнути з відповідачів заподіяну немайновий моральну шкоду в розмірі 20 тисяч гривень, а у другому – 50 тисяч, але в ході судових засідань відмовилися від цих вимог.

В результаті декількох судових засідань в обох випадках суд прийняв рішення відмовити у задоволенні позовних вимог. Рішення суду поки що не набули законної сили та можуть бути оскаржені в Одеський апеляційний суд у передбачений законодавством термін.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначимо, що в обох випадках діти переведені на домашню форму навчання до тих пір, поки не отримають необхідних щеплень.

Нагадаємо, що до школи без щеплень? Львів'янам пояснили, що робити з ноу-хау Супрун

Як повідомляв портал Знай.ua, у цьому навчальному році наявність щеплень обов'язкова умова для відвідування дитячих садків і шкіл.

Також Знай.ua писав про те, що львівські першокласники спустошать гаманці батьків