Справу про фальшифу декларацію мера Одеси Геннадія Труханова за 2015 та 2016 роки передали до Вищого антикорупційного суду України.

Таку новину повідомила прес-секретар Приморського районного суду Одеси, куди спочатку надійшло обвинувальний висновок.

"10 жовтня Приморський районний суд Одеси виніс ухвалу і передав справу за обвинуваченням Геннадія Труханова в Вища антикорупційний суд. У цьому ділі мова йде про злочині, передбаченому статтею 366-1 КК України, вчинене службовою особою органу місцевого самоврядування, а такі справи підсудні ВАКС", — розповіла Ольга Галина.

Нагадаємо, що Труханову оголосили підозру у декларуванні недостовірної інформації ще 11 березня цього року. Скандал навколо справи набув гучного розголосу, а сам мер неодноразово скаржився, що "на нього тиснуть".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Якщо вину мера доведуть у суді, то його можуть покарати штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що "Всі йдуть в мери": Труханов показав головну фобію, прозріла вся Одеса

Як писав Знай. ua Суд над Трухановим у Одесі: Саакашвілі розсекретив підступну схему, хочуть виправдати

Раніше на Знай.ua Суд над Трухановим в Одесі: оголосити вердикт меру завадили "міни", люди підозрюють недобре