Одеська мерія задумала побудувати у місті космодром, чи то взагалі космопорт.

На Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі Odessa 225T заступник міського голови Павло Вугельман розповів, що хотів би бачити в Одесі великий кластер і багатопрофільний центр для досліджень і розробок в сфері космосу.

Також він пропонує зарезервувати вільні території для подальшого будівництва косподрому.

"Раніше такі слова могли б здаватися фантастикою, але сьогодні вже ні. І якщо ми звикли називати Одесу морськими воротами України, то ми віримо, що в майбутньому вона й космічними воротами", — заявив Павло Вугельман.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Часові рамки для будування наразі не уточнуються, хоча дана ідея викликала двоякі реакції у чиновників. На його думку такі амбіції виникли на основі законів, які прийняла ВР, що ставлять перед собою завдання відродження космічної галузі.

Як уже писав Знай.ua, Зеленський незабаром зустрінеться з Лукашенком: у Житомирі стартував Форум регіонів України та Білорусі.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що Ілон Маск показав, що всередині Starship

Портал Знай.ua повідомляв, що українці відправили дитячі мрії позаземним цивілізаціям.