20 жовтня близько 19:00 в Одесі спалахнув Іврейський чоловічий монастир.

Про це повідомили в прес-службі обласного управління ДСНС.

Повідомляється, що горів дах, де проводили заняття з недільної школи та бібліотека Свято-Іверського чоловічого монастиря. Причина займання невідома, хоча рятівники припускають, що пожежу спровокувала неякісна проводка.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

Вогонь вдалося приборкати о 19:50, а ліквідувати повністю о 20:07 на площі 500 м2. На місці працювали 11 одиниць рятувальної техніки. Під час інциденту ніхто не постраждав.

В Одеській єпархії УПЦ (МП) запевняють, що в монастирі були дотримані всі заходи безпеки і спрацювала протипожежна система оповіщення. Також пожежа не заподіяв ніякої шкоди храмів, святинь та житлових корпусів обителі.

Нагадаємо, що Рівненщина здригнулась від потужного вибуху, що прогримів на хімічному підприємстві з виготовлення фарб. Вибух сприяв розповсюдженню пожежі, яку довелося ліквідовувати рятувальникам місцевої пожежної частини. Окреме приміщення, що горіло, розташоване на території ТОВ Колор С. І. М.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі загорівся будинок престарілих, 30 осіб довелося евакуювати.

Також Знай.ua писав про те, що 11 жовтня, п'ятниця, по вулиці Героїв Севастополя 26, Київ, сталася пожежа в житловому будинку.