23 жовтня вся Одеса вшановує пам'ять загиблих жертв страшної трагедії. Більше 23 тисяч євреїв 78 років тому були спалені румунсько-німецькими окупантами.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

В цей день всі одесити згадують трагічну сторінку нашої історії – у перший же день окупації міста у Другій світовій війні було вбито більше 23 тисяч євреїв.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Роман Шварц - голова Одеської регіональної асоціації євреїв, які були колишніми в'язнями гетто виступив з промовою. У своєму виступі він згадав історичний факт про те, що Друга світова війна забрала життя 6 мільйонів євреїв.

"Всі злодіяння, які вчинили на території України німецько-румунські окупанти, це злочини, які не знають аналогів у всьому світі та історії. Такий геноцид все життя повинно пам'ятати все світове співтовариство. Дуже прикро, коли знаходяться люди, які заперечують Голокост", – зазначив Роман Шварцман.

Нагадаємо, що кривавий слід Гітлера: фільм про Голокост знімають у Львові, коли чекати прем'єри

Раніше "Знай.ua" повідомляв, у Вінниці діти не підуть до школи 1 вересня.

Також Знай.uа" писав, день пам'яті загиблих захисників України 2019 вперше відзначають у цьому році.