Привоз мабуть один із найвідоміших ринків України, його знають далеко за межами Одеси та і нашої країни. Тут зібралася ціла маса колоритних продавців, які зможуть розсмішити вас у будь-яку хвилину, передає "Українська правда".

Сюди натовпами приходять туристи, скажемо відверто ходять вони сюди не завжди за продуктами, а в більшій мірі за атмосферою. На "Привозі" відкривають сучасні торгові ряди, але туристам важливі враження та "Старий Привоз".

Привоз Фото: Ельдар Сарахманин


Одеситка Ганна Купрій проводить тематичні екскурсії по Одесі, в яких "Привоз", як кажуть, – must have.

" У нас як у пісні: "Базар, вокзал, етап, в'язниця". Всепоруч, - розповіла вона.

Анна Купрій знайомить туристів з історією "Привозу" і особливо колоритними продавцями. За словами Ганни жодна господиня не скаже в Одесі, що "пішла на "Привоз" за покупками".

Анна Купрій Фото: Ельдар Сарахманин


"Ні, боже збав! Вона "робить базар". Робить чоловікові нерви, робить мамі вирвані роки", - сміється екскурсовод.

За словами Купрій, для будь-якого одесита базар – місце, куди йдуть, насамперед, поговорити, дізнатися останні новини і прицінитися.

Продавці "Привозу" це окремий вид мистецтва, вони змагаються в дотепності, щоб залучити більше покупців. Одна з особливостей "Привозу" – особлива лексика.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

" Там, за рогом, хлопець продає пряники, - веде за собою Купрій. - Над ними висить божевільна картоночку: "Не м'яти, не тиснути, чи не мацати". Це ж Одеса. Просто писати "не чіпати" не будуть".

Привоз Фото: Ельдар Сарахманин


Одеситка Світлана Михайлівна ходить на "Привоз" 20 років. Свою відданість йому вона пояснює ємко і по-місцевому іронічно: "Люблю, коли ворушиться".

"В супермаркетах не те. Там нічого не живе – ні хороший черв'ячок, ні поганий. На "Привозі" все натуральне. Можна доторкнутися, помацати і понюхати"– посміхається вона.

Коли кажуть, що на Привозі є буквально все, то це ні краплі не перебільшення.

Нагадаємо, що в супермаркеті "Фуршет" в Києві, який знаходиться на вулиці Райдужній, помітили щура.

Як повідомляв портал Знай.ua , під Запоріжжям, у Мелітополі, п'яна компанія на автомобілі Opel протаранив магазин "АТБ".

Також портал Знай.ua писав, що живих папуг в київський супермаркет "Епіцентр" привозять в коробках з-під печива, перемотану сіткою.