Мер Одеси Геннадій Труханов звернувся до депутатів Верховної Ради з проханням продовжити децентралізацію.

Про це мер Одеси написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Геннадій Труханов звернувся до народних депутатів з проханням, ні в якому разі не урізати повноваження органів місцевого самоврядування. При цьому Труханов вважає реформу децентралізації найправильнішою за останні десятки років.

Геннадій Труханов


"Будівництво нових міст в Одеському регіоні, "Уряд в смартфоні" - перспективні технологічні ідеї. Але нам не до їх реалізації, якщо під Одесою, не дай Бог, прорве Хаджибеевская дамба, на яку держава кілька десятків років не може виділити гроші. І нам доведеться ліквідувати наслідки цієї техногенної катастрофи", зазначив мер.

Також щоб не допустити соціального колапсу, який торкнеться, в тому числі, і Одесу, мер закликає народних депутатів передбачити в проекті Держбюджету на 2020 рік наступні позиції:

- віддати частину акцизного податку в місцеві бюджети;

- встановити освітню субвенцію в розмірі 105 мільярдів гривень, а також з компенсаціями з держбюджету в розмірі 14,5 мільярдів на підвищення окладів педагогічним працівникам;

- направити 20% дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного значення та ВІДГ

- забезпечити оплату з держбюджету всіх гарантованих державою пільг;

- передбачити в 2020 році додаткову дотацію на утримання установ освіти та охорони здоров'я у розмірі не менше 20 мільярдів гривень і формульний розподіл її між місцевими бюджетами.

Нагадаємо, Пальчевський з гумором нагадав Зеленському про "посадці": "Яку весну мав на увазі президент?".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа , Путін намагався розв'язати ще одну війну: відправив два контейнера грошей, деталі.

Також портал Знай.uа писав, що Богдан відповів на головне питання українців про продаж землі: хто і коли зможе отримати заповітні "сотки".