В Одесі зафіксували новий випадок облави на призовників. Так, співробітника McDonald’s забрали з каси просто у військкомат.

Про це повідомляє інформаційний портал "Думська".

Так, у вівторок, 19 листопада в Одесі зафіксовано новий випадок облави на призовників. Співробітники обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) примусово доставили на збірний пункт хлопця, який, за словами родичів, отримав відстрочку.

Ілюстративне фото


"Моєму синові 21 рік. В цьому році проходив районну військову медкомісію, яка дала йому відстрочку на рік – до весни 2020 року. У нього були розірвані м'язи на правій руці. Після цього він жодних повісток від військкомату не отримував", — розповів батько призовника Миколи Стахова – Олександр.

Адвокат Валерія Судакова розповіла, що якщо призовник не отримував повістки, і не розписувався на документі про те, що він зобов'язаний з'явитися у військкомат, його не мають права насильно доставляти на збірний пункт. Поліція також в цьому випадку діяла незаконно.

Микола Стахов розповів, що в обласний збірний пункт його відправили примусово, під наглядом поліції.

"Я вже пройшов медкомісію, нікого з лікарів не зацікавило те, що в мене права рука травмована. Зі збірного пункту мене не випускають, сказали, що три доби я проведу тут і потім відправлять у війська", — розповів призовник.

У обласному територіальному центрі комплектування запевняють, що Микола Стахов в центр поїхав добровільно.

"Так, дійсно до нього приходили співробітники центру, які пояснили призовнику, що він перебуває в розшуку як ухильник. Поліція при цьому лише перевірила документи призовника. У центр він поїхав добровільно, а не з примусу. Пройшовши медкомісію, він був зарахований у резерв призовників", — пояснила співробітник прес-служби центру Анастасія Ільяш.

Олександр Стахов тим часом збирається писати заяву в поліцію і прокуратуру про те, що його сина незаконно викрали і насильно утримують.

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт: як оформити, швидко зробити, отримати.

Як повідомляв Знай.uа , обов'язковий призов в армію скасують: в Міноборони розкрили деталі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Знай.uа писав про те, що у Зеленського хочуть скасувати обов'язковий призов в армію: шокуючу заяву.