В Одеському державному екологічному університеті відсвяткували День метеоролога України, який ознаменувався скандальним виступом шанувальниці шведської экозахистниці Грети Тунберг.

Про це повідомляє Думська і публікує подробиці заходу.

В Одесі обговорили кліматичні зміни в Україні та регіоні, фото: Думська

Обговоривши актуальні кліматичні і екологічні зміни у світі, Україні та на Одещині, фахівці повідомили, що до кінця нинішнього тижня в регіоні очікується серйозне похолодання і навіть снігопад. При цьому експерти відзначили, що осінь - 2019 була найтеплішою за останні роки: в кінці листопада 2005-го температура повітря піднімалася до 25 градусів за Цельсієм.

На заході виступила магістр-кліматолог екологічного університету Ганна Богушенко, добре відома як активістка і співорганізатор кліматичних страйків в Україні. Вона розповіла про шведку Грету Тунберг і порадила українцям вже зараз скорегувати їх дієту (додати більше зелені і зменшити кількість м'яса), а також зупинитися на одній дитині на сім'ю (а ще краще не народжувати дітей взагалі), відмовитися від використання автомобілів та літаків. Це дозволило б утримати підвищення температури на рівні Паризької угоди, але досягти цього зараз "нереально і не етично".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ґрета Тунберґ, фото - BBC
Ґрета Тунберґ, фото - BBC

Говорити про це людям, на переконання прихильниці Тунберг, необхідно вже з дошкільного віку, щоб привертати увагу якомога більшої кількості людей до проблем клімату та екології.

Українська молодь все більше перймається проблемами екології, фото: Думська

За словами Богушенко, такий екологічний активізм в Україні найбільше популярний саме в студентському середовищі, а ось в Європі він вже активно поширюється серед школярів.

Варто додати, що у серпні цього року українська молодь, включаючи і докладчицу, зустрічалися з Гретою і обговорювали питання клімату.

Нагадаємо, Шварценеггера засікли з Гретою Тунберг за незвичним заняттям: "Вона - мій герой".

Як повідомляв портал Знай.uа, голлівудський актор Ді Капріо об'єднався з экоактивисткой Гретою Тунберг: "Ми домовилися підтримувати один одного"

Також Знай.uа писав про те, що 16-річна шведська школярка і еко-активістка Грета Тунберг відреагувала на коментарі президента Російської Федерації Володимира Путіна про її гучний виступ в ООН.