Істина діяльність танкера "Делфі", який зазнав катастрофи у Чорному морі біля берегів Одеси, була розсекречена.

Про це пише "Думська".

У повідомленні йдеться, що "Делфі" змінив кілька прапорів, а також брав участь у нелегальному імпорті товарів, яким займався бізнес-партнер побіжного президента Віктора Януковича - олігарх Сергій Курченко.

Затонулий танкер під Одесою, фото: Думская

Журналісти відзначають, що танкер опинився біля узбережжя Одеси, так як був задіяний у контрабандної перевалки нафтопродуктів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

"Схема проста: бункерувальник не просто стояв, а стояв там, де його не могла дістати морська охорона ДПСУ. Ночами до судна підходили інші танкери, які перекачували в його ємності нафтопродукти. Ті згодом переправлялися малими партіями на берег - на катерах, баркасах та інших подібних плавзасобах", - пише "Думская".

Відомо, що в січні 2016 року СБУ було порушено справу за статтями "викрадення майна", "службова недбалість", "зловживання владою", "службове підроблення", "шахрайство" і "ухилення від сплати податків". Матеріали гучної справи свідчать, що в 2012-2014 роках був організований нелегальний імпорт в Україну, який видавався за продукцію Одеського нафтопереробного заводу, що належав тоді Сергію Курченко. Частина нафтопродуктів потім переправляли за кордон через Ізмаїл та румунську Тульчу, а частина реалізовувалася в Україні. У схемі брало участь безліч офшорних компаній і морських суден, у тому числі "Делфі".

Танкер Делфі біля берегів Одеси

Екіпаж танкера (капітан Слинько, стармех Михайленко і матрос Тудорян) не міг не знати, в якому "бізнесі" задіяно судно. За словами голови прес-служби Одеської облдержадміністрації Дениса Соколова, екіпаж довгий час відмовлявся від евакуації за наказом власника судна.

"Капітан перебував увесь час у рубці, її почало підтоплювати, вони три дні провели без їжі, тому що відмовлялися евакуюватися", – відзначив Соколов.

Нагадаємо, що звіряче вбивство Даші Лук'яненко з Одеської області обростає дикими подробицями: "Ховав тіло в холодильнику".

Раніше портал "Знай.uа" писав стали відомі подробиці про сім'ю душогуба Даші Лук'яненко: "Ходять з піднятою головою".

Також портал "Знай.uа" повідомив, що слідом за трагедією з Дашею Лук'яненко під Дніпром пропала дитина.