Масштабна пожежа, яка 4 грудня спалахнула в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, могла статися через обігрівачі, які з приходом холодів почали приносити студенти. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив місцевий журналіст Юрій Ткачов. За його словами, студенти навчального закладу скаржилися, що в будівлі "чи то не топили взагалі, чи то топили так, що можна вважати, що не топили".

Журналіст вважає, що адміністрація коледжу хотіла заощадити на теплі. Ось студенти і почали приносити електричні обігрівачі з дому. "Електромережі в будівлі останній раз ремонтували за Брежнєва, вони не витримали навантажень, на які ніколи не були розраховані", - пише Ткачов.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

В коледжі так само погані справи були і з пожежною сигналізацією. Журналіст каже, що якщо вона і була, то явно не спрацювала. "Це після "Вікторії", коли стільки говорили про необхідність перевірки наявності такої сигналізації скрізь і всюди", - обурюється Ткачов. За його словами, перевірки таки проводилися, але, мабуть, це не допомогло. "Все згнило вже до такої міри, що латки ставити ніде – одні дірки", констатує чоловік.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, у масштабній пожежі в Одесі загинула студентка, десятки постраждалих мучаться від опіків у лікарні.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що трагедія з пожежею повторилася в одеському коледжі.

Також портал "Знай.иа" писав, що у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка, є зниклі безвісти.