У Одесі більше ніж на половину підвищать тариф на вивезення сміття, неприємне ноу-хау стосується мешканців Суворовського району міста.

Про повідомляє прес-центр Одеської міськради з посиланням на заяву компанії "Еко-Ренесанс", яка займається вивозом та утилізацією побутових відходів.

Зокрема, вартість збирання, вивезення і захоронення одного кубометра твердих побутових відходів підвищиться з 70,32 до 110,55 гривень.

В Одесі підвищать тариф за вивезення сміття, фото: Пушкинская

Тому тепер мешканці багатоквартирних будинків щомісячно будуть платити не 17,11 гривень, а 26,9. У приватних будинках вартість зросте з 28,13 гривень до 44,22. В якості обґрунтування для зміни тарифів вказується подорожчання електроенергії, амортизації та підвищення мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"На підприємстві "Еко-Ренесанс" заплановано значне збільшення заробітної плати, майже на 46% порівняно з 2018 роком. Враховується зростання вартості запасних частин на 15% порівняно з 2018 роком та зростання вартості електроенергії на 22% порівняно з 2018 роком", - підкреслюють у компанії.

Окрім того додають, що востаннє тариф на послуги з поводження з твердими побутовими відходами за перевезення переглядався в 2018 році і наразі не відповідає витратам підприємства.

Нагадаємо, борги за комуналку зростають з шаленою швидкістю: коли українцям чекати на зниження тарифів

Як повідомляв портал "Знай.ua", грудень без опалення: на Львівщині тисячі людей катують холодними батареями, місто на Львівщині залишилося без опалення

Також "Знай.ua" писав, що Сергій Шахов показав, чому українці не в силах платити комуналку: "Прокидаються з думкою і болем"