В Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross DDG 71.

Про це повідомляє інформаційний портал "Думська".

В понеділок, 16 грудня пройшовши протоки Дарданеллі і Босфор, в чорноморські води увійшов американський ракетний есмінець. Довжина корабля 154 метри, ширина 20. Повна водотоннажність 8775 тонн. Чотири газотурбінні установки потужністю 108 000 кінських сил розганяють його до 32 вузлів. Екіпаж 337 чоловік.

В Чорне море увійшов американський ракетний есмінець Фото: Думська

Есмінець відноситься до кораблів типу "Арли Берк", побудований на верфі Ingalls Shipbuilding, спущений на воду в березні 1996 року. Починаючи з 2014 року, есмінець — частий гість нашого регіону.

Цей есмінець озброєний різним артилерійським і ракетним озброєнням, в тому числі протикорабельними ракетами "Гарпун", а також має 90 шахтних пускових установок для запуску крилатих ракет "Томагавк" та іншими.

Нагадаємо, в Одеській затоці з-за шторму зазнав аварії танкер "Делфі".

Як повідомляв портал Знай.іа, командувач ВМФ розповів, що накоїла Росія з захопленими кораблями

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також Знай.іа писав, як зустрічали українські кораблі з російського полону: фото і відео довгоочікуваної події.