В Одесі 3 січня очікується гарна погода з сонцем і без опадів. Одеситів стихія побалує 4 градусами тепла вдень і 3 градусів вище нуля вночі. Таким прогнозом поділилися експерти сайту Sinoptik.

Як ніколи тепло в цей день, 3 січня, в Одесі в 1961 році, коли повітря прогрілося до 10 градусів вище нуля. А рекордно холодною цей день в Одесі був у 1947 році, тоді розгулявся мороз до 19 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 3 січня, Укргідрометцентр

За народними прикметами, в цей день червона ранкова зоря віщує сильну заметіль. Потужний снігопад обіцяв хороший врожай злакових культур. Якщо снігу немає, то і врожай буде вельми убогий. Погоду також помічали по білках – якщо ці гризуни встигали повністю поміняти шубки з рудих на зимові – сірі, то зима буде холодною. Шубка з «латками» рудої шерсті говорила про теплою і безсніжною зими. Дощова зима - ознака дощового і неврожайного року. Взимку хмари летять з півночі – скоро потеплішає.

В астрономії 3 січня – день, коли Земля знаходиться на найменшій відстані від Сонця. Це явище називають перигелієм.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.