Ще у минулому році в Одесі сталася жахлива пожежа, яка сколихнула не тільки все місто, ай всю Україну. Відтак, загорівся тамтешній коледж, який забрав життя кількох людей та близько двадцяти осіб відправив до лікарні. Наразі ж пройшло майже два місці від жахливої катастрофи та стало відомо, як приходить розслідування.

Як відзначається, наразі в урядовій комісії із розслідування причин пожежі заявили, що трагедія сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі. Окрім цього, там зазначили, що люди в коледжі загинули через недбале ставлення керівництва та персоналу закладу, адже там не працювала сигналізація, в щодо вогнегасників, то їх ховали під ліжком у гуртожитку.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

У зв'язку з цим, наразі був звільнений з посади голови обласного ДСНС Віктор Федорчак та його заступник Михайло Вовк. Окрім цього, СБУ здійснила обшуки в його будинках та з'ясували, що ті намагалися приховати дані стосовно дозволів, які ті надали на експлуатацію будівлі коледжу вже після 2014 року.

Пожежа в одеському коледжі, Думська
Пожежа в одеському коледжі, Думська

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також суд взяв під цілодобовий домашній арешт директорку коледжу Любов Кочергу. А днями Київський районний суд Одеси заарештував частину майна згорілої установи, яке було вилучено як речові докази під час додаткового огляду місця події.

Пожежа у одеському коледжі, фото: 24 канал
Пожежа у одеському коледжі, фото: 24 канал

Нагадаємо, що загинуло майже два десятки людей: в Одесі рятувальники закінчили розбирати "руїни" коледжу, нові деталі.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Мамо, тут все горить. Я буду стрибати": рідні загиблих в одеській пожежі пригадали пережитий жах.

Також портал Знай.uа писав, що у студентів згорілого одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу відновили заняття.