В Одесі, на одному з популярних пляжів в районі 16 станції Великого Фонтану, почали будувати черговий житловий будинок. За словами забудовників, мешканці отримають свій власний шматочок пляжу, а поліція вже взялася за розслідування незаконного будівництва. Про це пише 048.ua.

Правоохоронці запідозрили, що мав місце службове підроблення у процесі оформлення документів для будівництва. Будівництво здійснюється компанією «Простір», а територія оформлено на фірму ТОВ «Виробничо-комерційна фірма їм. П. Шмідта». В даний час земля знаходиться у володінні громадян Кіпру, але раніше вона була оформлена на адвоката з Одеси.

Спочатку, п'ять років тому, ця фірма взяла землю в оренду у міста, щоб експлуатувати там два приміщення - колишні склади рибгосподарства їм. Шмідта. Через трохи часу склади «реконструювали» в семиповерховий готель, схвалення першого заступника начальника управління архітектури та містобудування Одеської міськради Шайденко.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Скрін: 048.ua

У минулому році забудовники оголосили про продаж квартир в майбутньому будинку на пляжі. Імовірно, документи для отримання дозволу на будівництво були сфальсифіковані. Насправді зазначена територія - рекреаційна зона, і будувати на ній заборонено. Доступ до пляжу повинен бути вільним для всіх.

На думку слідчих, був факт підроблення, а в міськраді закрили очі на невідповідність поданих планів будівництва. Разом з тим, слідчому Андрію Цинскому, який зайнявся розслідуванням, слідчий суддя Київського районного суду Одеси Сергій Чванкін відмовив у доступі до документів і матеріалам справи. На захист забудовника висловився і суддя Господарського суду Одеської області Олександр Демешин.

Це не перший випадок, коли компанія "Простір" з дозволу мерії займається будівництвом житлових будинків у заборонених місцях.

У керівництві фірми – люди, які мають зв'язки з владою: старший викладач ОНУ ім. Мечникова Вадим Яновський, який співпрацював з мером міста Геннадія Труханова. Він надавав адвокатські послуги колишньому члену виконкому при міськраді Миколі Шурді і його родичці Ксенії.

Яновський також допоміг багатьом «людям з мерії» незаконно привласнити ласі землі. Одним з таких людей став також екс-працівник прокуратури Степан Лепетюк, який одружений на Ользі Лепетюк, діючій співробітниці прокуратури Одеської області – він очолив фірму, яка безпосередньо причетна до «Простору на Маяковому».

Нагадаємо, в Одесі зміняться тарифи на тепло: у Труханового здивували цифрою в платіжках.

Викинув на вулицю посеред ночі: в Одесі невідомий нахабно позбавив малюка вдома, - ганебні кадри

Також Знай.uа писав, українська митниця запрацює по-новому: "Всього за 20 хвилин".