В Одесі 12 січня з ранку і до обіду буде хмарно, а ближче до вечора небо проясниться остаточно. Опадів не буде, запевняють на сайті Sinoptik.

В цей день термометр не покаже більше 5 градусів вище нуля, при цьому вночі похолодає 1-2 градусів морозу.

Приголомшливо теплим цей день в Одесі був в 1946 році, коли повітря прогрілося до 11,7 градуса вище нуля. А надзвичайно холодним – в 1950 році, більше 25 градусів нижче нуля.

У православних святцях 12 січня – день, коли згадують святу Анісію. Прийнято було в цей день готувати страви з свинячих шлунків, а також різати гусей. Нутрощі забитої худоби використовували для передбачення того, який далі буде зима: гладка і рівна селезінка обіцяла сувору погоду. Якщо в середині печінки спостерігалося потовщення, то морози почнуться ближче до другої половині зими. Широкий кінець печінки ближче до очеревині – попереду мінлива погода, з відлигами і морозами.

Вважалося, що цього дня зимова погода повинна встановитися остаточно. 12 січня – своєрідний екватор зими, природа потроху повертала на весну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще