У неділю, 1 березня, одесити насолодяться сонечком і теплом. Тільки ближче до вечора небо затягнуть хмари, які застрягнуть там на всю ніч. Дощу не буде, обіцяють на сайті Sinoptik.

За синоптичним даними в цей день повітря прогріється до 5-9 градусів тепла, а вночі похолодає до 5 градусів вище нуля.

найтеплішим цей день було у 1995 році, тоді температура повітря піднялася до 13,7 градусів тепла. А надзвичайно холодним – в 1986 році, тоді морози досягли 15,4 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 1 березня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав дюжину мучеників за віру постраждалих, серед яких Памфил пресвітер, Валент диякон, Ілля, Даниїл, Феодул, Юліан та інші.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наші пращури помітили, що якщо весна починається яскраво, сонячно, задерикувато, то не варто їй вірити – далі підуть холоду і погана погода. Ранньому теплу не довіряли, його побоювалися.

Про погоді цього дня судили по тому, чутно грім і звідки дме вітер. Грім і вітер північний несли з собою швидке похолодання, вітер зі сходу – суху і ясну погоду, вітер західний – дощі і сльота, а південний – потепління і сонце.

У цьому році 1 березня вітер очікується південний, тому можна сподіватися на теплу і приємну весну.

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.