У день пленарного засідання Верховної Ради нардепи підняли і тему туристичного сезону, який наразі, хоч і в "напівкарантинній" мірі, триває в Україні. Мова йшла про одеські пляжі. Як виявилося, серед критичних питань брудної води та довжелезних заторів на шляху до "Чорноморської перлини" є ще й масова забудова місцевих зон відпочинку, яка з кожним роком лише процвітає. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Забудова на березі моря - фото Моя Одеса
Забудова на березі моря - фото Моя Одеса

Кредитів більше, ніж у Києва – розбиратиметься Мінфін і правоохоронні органи

В ході брифінгу народних депутатів, що відбувся 15 липня у Верховній Раді, зайшла мова про орендне свавілля на одеському узбережжі.

"З 88 пляжів Одеси сьогодні фактично здано в оренду 66. Залишилось 13 муніципальних пляжів, окрім тих, що використовуються для суден та інших потреб. Жодних якісних послуг там фактично немає, ми практично не маємо пляжів для людей з обмеженими можливостями. На жаль, сьогодні керівництво міста фактично зриває туристичний сезон. Це місто-мільйонник, яке мало б отримувати мільйони від туризму, але зараз орендарі приватних пляжів платять місту від 4 до 97 грн за метр. Бюджет міста Одеса – 11 млрд грн, від оренди пляжів наразі воно отримує 15 млн грн – це фактично ніщо", – зазначає Член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Тетяна Плачкова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пляж в Одесі, скріншот відео
Пляж в Одесі, скріншот відео

Однією з втрат є один з гарних муніципальних пляжів, де досі знаходиться танкер "Делфі" і загрожує екології Чорного моря – і з цього приводу теж абсолютно нічого не робиться.

"За 2 останніх роки під дуже низькою ставкою здалося в оренду більше 10 пляжів – фактично керівництво міста корупційними шляхами заробляє кошти, а бюджет від цього абсолютно нічого не отримує. В Одесі є затверджені правила експлуатації пляжів, які здебільшого не виконуються. Ми маємо привернути увагу правоохоронних органів до використання місцевих пляжів та впровадити мораторій на їхню подальшу здачу в оренду. Одеса скоро стане банкрутом – при цьому, місцева влада за останні кілька тижнів намагається взяти кредити, загальна сума яких вже перевищує навіть суми по кредитах Києва", – відзначає Тетяна Плачкова.

Одеса, фото: Знай.иа
Одеса, фото: Знай.иа

Як підкреслила нардеп, наступним кроком має стати звернення до Міністерства фінансів України, аби вони перевірили доцільність цих кредитувань.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.