Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції трьох посадових осіб митних постів Одеської митниці ДМС викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це йде повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора України.

За даними слідства, заступник начальника одного з відділів митного оформлення, діючи за попередньою змовою із в. о. начальника митного поста «Одеса» Одеської митниці ДМС, використовуючи своє службове становище, організували незаконну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють імпорт вантажів транспортом морського сполучення. Вони систематично одержували «винагороду» за безперешкодний пропуск та прискорення митного оформлення.

Посадовців затримано під час отримання 2100 доларів США неправомірної вигоди від ТОВ за безперешкодне митне оформлення контейнерів з вантажем.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що начальник митного поста «Кучурган» Одеської митниці, організував аналогічну незаконну схему поборів від фізичних осіб за розмитнення транспортних засобів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після одержання 1800 доларів США неправомірної вигоди від особи за безперешкодне митне оформлення п’яти транспортних засобів.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.