Про це мер Одеси Геннадій Труханов заявив на відео, опублікованому на його сторінці в Facebook, пише Таймер Одеса.

Delfi

Geplaatst door Геннадий Труханов op Woensdag 9 september 2020

За його словами, судно підняли з мілини за допомогою плавкрана, і зараз повільно виводять із зони кам'яної гряди, в якій судно пролежало з моменту аварії. Після того, як судно виведуть на глибину, буде сформований караван, який доставить його в Іллічівськ.

"Півтора місяці нам знадобилося, щоб прибрати судно. Евакуація Делфі - це класичний приклад того, що відбувається, коли за справу беруться не політики, а фахівці. Я вдячний усім, хто брав участь у цьому процесі. Ми зробили дійсно велику справу для одеситів і жителів всієї країни, оскільки подальше перебування танкера на нашому пляжі могло обернутися сумними наслідками на національному рівні», — заявив Геннадій Труханов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Танкер Делфі \ \ фото Таймер Одеса
Танкер Делфі \ \ фото Таймер Одеса

Нагадаємо, танкер Делфі сів на мілину в акваторії пляжу "Дельфін" в листопаді минулого року. Донедавна спробами зняти танкер з мілини керували структури облдержадміністрації та Міністерства інфраструктури. Після низки невдалих спроб, 27 липня дана аварія була визнана ДСНС України як надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня, і контроль був переданий міській комісії у справах ТЕБ і НС. До робіт з евакуації Delfi були залучені приватні компанії "Краншип»і " Бруклін-Київ".