Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

«У місті Вилкове Кілійського району Одеської області на земельній ділянці площею 20 тисяч квадратних метрів виявили забруднення амонієм, нітратами, хлоридами, фосфором та сульфатами.

Екологія відомого українського містечка постраждала при експлуатації сміттєзвалища за відсутності необхідних документів. Інспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію КП «Вилківський міськводоканал» на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень», - заявив годова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Крім того, протягом минулого тижня інспекція виявила порушення на ще одному одеському підприємстві - ТОВ «Міленіум-2014».

«Також у Одеській області через пошкодження каналізаційної труби під час будівництва житлового будинку відбулося забруднення неочищенними стічними водами ділянки площею 205 квадратних метрів. ДЕІ розрахувала збитки та пред’явила претензію ТОВ «Міленіум-2014» на суму понад 880 тисяч гривень», - додав Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Загалом у період з 20 по 26 листопада Держекоінспекція нарахувала збитків, заподіяних, довкіллю на суму 3 мільйони 220 тисяч гривень та пред`явила претензій і позовів на суму 2 мільйони 482 тисячі гривень. За цей час проведено 490 перевірок та складено 707 протоколів про порушення екологічного законодавства.