Як стало відомо з власних джерел порталу Політрада, скандал з можливим призначенням Одеським обласним прокурором Ігоря Проценка інспірується кількома бізнес-угрупованнями, пов'язаними з політикою.

Основними зацікавленими сторонами називають колишнього керівника офісу Президента України Андрія Богдана та одеського бізнесмена Володимира Галантельника.

Можна припускати, що цілей кілька. В першу чергу є бажання розгойдати центральну владу, дискредитуючи нинішнє керівництво офісу, а також зачепити Генерального прокурора Ірину Венедиктову, проти якої ополчилися як грантоїди і їх господарі, так і окремі клани Одеси.

Ігор Проценко
Ігор Проценко

Крім того, ці ж клани намагаються не допустити призначення обласним прокурором Ігоря Проценка, оскільки в період перебування його на цій посаді в 2010 – 2011 роках він запам'ятався багатьма гучними справами по поверненню в державну власність землі, комунальних будівель і боровся з місцевими досі недоторканними елітами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Саме ця боротьба призвела до переміщення його на другу посаду і звільнення його команди Віктором Пшонкою.

Враховуючи розігрівається ворогами чинного Президента України кампанію ФОП-Майдану, а також останні спроби вдарити по керівництву його офісу з боку НАБУ і грантоїдів, інтриги проти призначення Ігоря Проценка виглядають ще однією ланкою в ланцюзі дестабілізації і потрібно звернути увагу на те, як буде діяти влада.

Чи піде вона на зворотну і тим самим ще більше себе послабить, або все ж зважиться на наведення порядку?