Днями були зареєстровані відповідні законопроекти

Список нещодавно затверджених Верховною Радою нових штрафів для власників авто, розміром до 51 тисяч, та до 34 тисяч за пластикові пакети незабаром може поповнити ще одна "каральна" ініціатива. Днями зареєстрований в Парламенті законопроект, що передбачає відповідні зміні в КУпАП, стосується любителів прокотитися з вітерцем на електросамокатах, сігвеях та гіроскутерах. Разом з ним з'явився і проект Закону щодо затвердження чітких правил ПДР для їзди на електротранспорті. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Сігвей, електротранспорт - фото Край.бай
Сігвей, електротранспорт - фото Край.бай

Покарання за порушення ПДР – зміни у Кодексі

"Санкційний" законопроект № 5732, що передбачає впровадження адмінвідповідальності за їзду на електротранспорті, був зареєстрований 5 липня.

Це – "Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил дорожнього руху особами, які керують самобалансуючими транспортними засобами обладнаними електродвигунами (електросамокат, сігвей, сегвіл, гіроскутер)".

Законопроект - скріншот
Законопроект - скріншот

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Цього ж дня була зареєстрована і ПДР-ініціатива № 5731 – про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо руху самобалансуючих транспортних засобів обладнаних електродвигунами (електросамокат, сігвей, сегвіл, гіроскутер).

Законопроект - скріншот
Законопроект - скріншот

Сігвей, електротранспорт - фото elpresent.by
Сігвей, електротранспорт - фото elpresent.by

Та от тільки побачити деталі внесених проектів Закону поки не вдасться – станом на 13.30 7 липня, документи ще не були додані на офіційному сайті ВРУ.

Автором даних ініціатив став позафракційний народний депутат Андрій Деркач.

Скріншот (сайт ВРУ)
Скріншот (сайт ВРУ)

Обидва законопроекти наразі передані на розгляд керівництва Парламенту.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Обов'язкове обмундирування і світло-маячок: шоломи, наколінники і налокітники

Додаткові обмежувальні нововведення для власників електротранспорту пропонують затвердити і Володимиру Зеленському.

6 липня на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України з'явилась петиція щодо затвердження на законодавчому рівні обов'язкового спецобмундирування і "світло-ефектів".

Володимир Зеленський - фото Офіс президента України
Володимир Зеленський - фото Офіс президента України

"У зв'язку з великою кількістю травматичних випадків, які пов'язані з використанням електротранспорту (електричні скутери, сігвеї, гіроборди, гіроскутери тощо), вважаємо за необхідне запровадити на державному рівні обов'язковість використання таких засобів захисту як шолом, наколінники, налокітники і рукавички на руки", - зазначає ініціатор електронного звернення № 22/119290 Вадим Лисюк.

Шолом велосипедний - фото Veliki.com.ua
Шолом велосипедний - фото Veliki.com.ua

А під час руху в темну частини доби і в умовах недостатньої видимості автор пропонує впровадити обов'язковість включених фар та/або виділення себе за допомогою світловідбиваючого одягу.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Сігвей, електротранспорт - фото iev.aero
Сігвей, електротранспорт - фото iev.aero

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що незабаром в Україні запрацює Е-рецепт: продаж ліків – за кодом, а дані покупців увійдуть у "базу контроля".