Стартував останній тиждень V сесії Верховної Ради IX скликання

Цього вівторка, 13 липня, стартує останній пленарний тиждень роботи Парламенту в цій сесії. Яким питанням буде присвячена увага нардепів в першу чергу, в ході засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, що стартувало сьогодні об 11:00, розповів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ
Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Три вето президента і індустріальні парки

Як відзначив Очільник Парламенту, даний тиждень обіцяє бути насиченим.

"На ньому виноситься багато питань: це і питання вето – 3 Закони, прийняті Верховною Радою, повернуті з вето президента, будуть розглянуті на цьому тижні. Один з них – № 3711, реформа ВККС", - повідомляє Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Законопроект № 3711 – це ініційований Володимиром Зеленським "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До "пакету судових" також входять законопроекти № 5068 і № 5069 – вони теж ініційовані президентом України.

Володимир Зеленський - фото Офіс президента України
Володимир Зеленський - фото Офіс президента України

Також на цьому тижні розглядатимуться і питання, пов'язані з бізнесом.

"Це – індустріальні парки. І інші законопроекти, пов'язані з різними галузями, в яких ми точно можемо бути конкурентно здатними і на території України, і за її межами. А деяким європейським країнам ми можемо дати ще фору. Це стосується і електричного транспорту, про який ми завжди говоримо, але не робимо все, що могли б робити", - зазначає Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Шлейф" від нарко-ДТП з нардепом Юрченком

Не обійшлося і без обговорень скандальної історії, що сталася 8 липня з нардепом Олександром Юрченком – перебуваючи у Львові на своєму незадекларованому Мустангу, він ледь не влетів у Фольксваген.

Олександр Юрченко, фото: вільне джерело
Олександр Юрченко, фото: вільне джерело

А в його крові був виявлений "букет" наркотичних речовин.

Олександр Юрченко, ДТП - скріншот
Олександр Юрченко, ДТП - скріншот

"Ми побачили черговий скандал з народним депутатом, з кермуванням в нетверезому стані, з ДТП. Мені дуже шкода, що сьогодні в українському Законодавстві немає норми, яка б могла очищати Парламент від таких дій таких колег. Нам треба також попрацювати в цьому плані і внести відповідні зміни", - наголосив в ході виступу Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков з сім'єю, instagram.com/dmytro.razumkov
Дмитро Разумков з сім'єю, instagram.com/dmytro.razumkov

Як підкреслив Голова ВРУ, кримінальна відповідальність і рішення суду щодо кримінального вироку є підставою для того, щоб народний депутат втратив свій мандат.

"І мова не тільки про мандат. Нас обирали люди і давайте так, щоб нам було не соромно в очі дивитися ні на округах, ні на відпочинку. Тому ще раз звертаюся до своїх колег: кожний хай спочатку думає, що він робить. Щоб потім не червоніла Верховна Рада, і в цілому, влада. Тому що ми всі тут влада", - зазначив Очільник Парламенту.

Перше пленарне засідання на цьому тижні стартує завтра, 13 липня, о 10:00.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Также Знай.ua писав, що для прем'єр-міністра і очільників Міністерств готують наркологічну перевірку: без довідки – не сісти в "крісло".