З моменту гучного оголошення нардепами про реєстрацію законопроекту № 5596 з легалізації медичної марихуани минуло всього 1,5 місяці, а документ вже потрапив до сесійної зали. В такому ж "турбо-режимі" даний проект Закону був і проголосований - в ході позачергового пленарного засідання, що стартувало о 16:00, він не був прийнятий за основу. 240 голосами депутатів направлений на доопрацювання. Як відбувалося засідання та які конкретні зміни передбачає даний законопроект, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Серед авторів – десятки нардепів: об'єдналася більшість фракцій

Ініціаторами "Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" № 5596 стали понад 80 парламентарів.

"Цей законопроект – про медичний канабіс. І не має жодного стосунку до розповсюдження наркотиків в Україні, як це сьогодні хтось намагається подати. Його підписали 82 народних депутатів з різних фракцій і груп: "Слуга Народу", "Європейська Солідарність", "Голос", "За майбутнє"", - повідомила в ході брифінгу головний ініціатор законопроекту Ольга Стефанишина.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Підтримав даний законопроект і голова Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Михайло Радуцький - фото з Фейсбук
Михайло Радуцький - фото з Фейсбук

Зміни в законодавстві, ліцензії та дозволи

Документ передбачає внесення змін до кількох законодавчих актів України: Закони України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" та "Основи законодавства України про охорону здоров'я".

"Дозвіл на використання об'єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, видається суб'єкту господарювання Національною поліцією на безоплатній основі на строк дії ліцензії", - йдеться в положеннях законопроекту № 5596.

Незаконна плантація конопель на Кіровоградщині, фото: Нацполіція
Незаконна плантація конопель на Кіровоградщині, фото: Нацполіція

А в ліцензіях на здійснення діяльності з культивування лікарських конопель зазначається:

  • перелік сортів рослин, які дозволяється культивувати,
  • характеристики, площі і адреси (географічні координати) об'єктів та приміщень.

Законопроект 5596 - скріншот
Законопроект 5596 - скріншот

Рішення про видачу чи відмову у видачі дозволу приймається Національною поліцією протягом 30 робочих днів із дня подання суб'єктом документів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.