Ескіз Великого Гербу

Одразу після урочистої церемонії святкування 30-річчя Дня Незалежності України, нардепи з Хрещатику перемістилися до будівлі Верховної Ради. А зібралися вони тут, аби розглянути в сесійній залі ініційований президентом України Володимиром Зеленським законопроект про затвердження різнокольорового великого Державного Гербу України. В результаті, за прийняття нового Великого Гербу нашої держави у першому читанні проголосувало 257 парламентарів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Скріншот
Скріншот

Як виглядає новий символ?

Позачергове пленарне засідання, присвячене розгляду Проекту Закону про великий Державний Герб України № 5712, стартувало о 14:20.

Верховна Рада - фото з Фейсбук
Верховна Рада - фото з Фейсбук

Що ж стосується самого зображення, то в законопроекті про великий Державний Герб України до картинки додається і детальний опис усіх елементів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Головним елементом якого є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п'ятисторонньому щиті. Щит тримають: з лівого боку – лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого – воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького)", - йдеться в положеннях проекту Закону № 5712.

Великий Державний Герб - скріншот
Великий Державний Герб - скріншот

А над щитом зображена великокняжої корони Ярослава Мудрого. Також є тут і пшениця, і червона калина.

Великий Державний Герб, законопроект 5712  - скріншот
Великий Державний Герб, законопроект 5712 - скріншот

Свою позицію щодо необхідності затвердження великого Державного Гербу Володимир Зеленський висловив під час виступу на урочистому засіданні Парламенту з нагоди Дня Конституції України.

"За ці роки було багато різних конкурсів, суперечок, сварок, думок і різних бачень. Це нормально, це демократія. Я гадаю, що у рік 30-ліття Незалежності і 25-ліття Конституції потрібно в цьому питанні нарешті поставити крапку. А тому, відповідно до ст. 93 Конституції України, вношу на розгляд Верховної Ради проект Закону про великий Державний герб України і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду", – повідомив президент України Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Наразі ж в Україні офіційно затверджений лише Малий Герб – це добре відомий усім тризуб.

Тризуб - скріншот
Тризуб - скріншот

Коли нардепи розглянуть даний законопроект у другому читанні та про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.