Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що український уряд робить недостатньо для громадян України на тимчасово окупованих територіях. Про це він заявив у інтерв'ю українським ЗМІ.


Представник США зазначив, що українська влада не має чіткого плану реінтеграції окупованої територій після завершення збройного конфлікту.
За словами Волкера, попередні ідеї по реінтеграції "не мають достатньої політичної підтримки, і мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно тому, що люди, які живуть на контрольованих бойовиками територіях, пережили багато. Це змушує їх бути дуже незадоволеними діями уряду України", - зазначив Волкер.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


Курт Волкер вважає, що влада України повинна плідно співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями.

червоний хрест


У середу, 12 вересня, представники ООН закликали українську владу забезпечити виконання рішення Верховного суду України щодо виплати пенсій як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям неконтрольованих урядом територій східної України.


Нагадаємо, так зване "міністерство внутрішніх справ" самопроголошеної "Донецької народної республіки" відмінно зображує активність у розслідуванні вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Більше того, "силове відомство" навіть опублікувало фото нового підозрюваного.

захарченко


Як повідомляв раніше Знай.ua, з початку доби, 14 вересня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу російські бойовики встигли влаштувати сім прицільних обстрілів.
Про це під час брифінгу заявив Дмитро Гуцуляк - спікер Міністерства оборони.


Також Знай.ua писав про те, що розумна сила закликала мирних жителів окупованої території Донбасу і простих жителів України зібратися в рамках "народної дипломатії" і почати переговори про мир без залучення політиків.