Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за зміну санкційних правил для Росії. Таким чином російській делегації не дали безкарно відновити свої права, які вона втратила в 2014 році після анексії Криму.

Рішення цього питання в ПАСЄ відклали на наступний рік. Про це повідомляє "Європейська правда".

Як показали дебати в Асамблеї, в залі не було голосів для зміни санкційних правил, як того вимагала Росія. Для цього потрібно було мати підтримку мінімум двох третин депутатів.

Під час обговорення цього питання доповідач Петра де Суттер заявила про припинення дебатів і відкладання його розгляду до січня 2019 року.

"Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів (щодо спроби "робачення"Росії, - ред.). Були й конструктивні аргументи. І ми бачимо, що голосів немає. Тому я пропоную відкласти дискусію до січня", - пояснила вона.

За пропозицію Суттер проголосували 99 депутатів, проти 79, ще 16 утрималися.

Українські депутати розцінили цей підсумок голосування як успіх.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Смотреть онлайн без смс и в хорошем качестве. Рассказываю в прямом эфире «Россия 1», почему это страну-агрессора не пускают в ПАСЕ: Путин пытается решать все свои вопросы, будто он наперсточник в питерской подворотне. Хочу его огорчить, что мир — это не питерская подворотня и тут нужно следовать четким правилам. Спасибо Телеканал "Прямий" за видео.

Geplaatst door Алексей Гончаренко op Dinsdag 9 oktober 2018

Нагадаємо, що Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року - відразу після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі.

28 січня 2015 року асамблея продовжила санкції. В знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року. Росія відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень на 2016-й і 2017 роки. РФ також не бере участь в роботі ПАРЄ і в цьому році.

У вересні 2017 року віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой заявив, що Росія не буде фінансувати ПАРЄ в 2018 році. До слова, сума щорічного внеску Росії на фінансування ПАРЄ становить близько € 40 млн.

29 червня 2018 року профільний комітет ПАРЄ запропонував повернути представникам Росії право голосу в певних ситуаціях і пом'якшити санкції. Зокрема, під час виборів нового генерального секретаря Ради Європи.
Глава української делегації і віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що піде у відставку з посади в разі повернення Росії до організації.

24 квітня ПАРЄ своїм рішенням визнав, що за окупацією частин Донецької і Луганської областей стоїть Росія. Таким чином, ПАРЄ змінила формулювання резолюції, в якому констатувала окупацію непідконтрольних України районів Донбасу Росією і "фактичне управління" цих територій з боку РФ.

28 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій засуджуються тортури і неналежні умови утримання українських громадян-політв'язнів в Росії, а також містяться вимоги про звільнення українців з російських в'язниць.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо протидії російській пропаганді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПАРЄ визнала провину Росії в українському конфлікті.

Також "Знай.ua" писав, ПАРЄ ухвалили резолюцію, в якій Україні рекомендують переглянути реформу освіти.