Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поспілкувався з всесвітньо відомою жінкою-андроїдом з штучним інтелектом Софією і запитав її важливі питання про Україну. Про це йдеться на сторінці прем'єра в Twitter.

Гройсман розповів, що запитав у андроїда, що вона знає про Україну.

"На території України зосереджено чверть всіх запасів чорнозему на землі. Перший у світі найбільший вантажопідіймальний літак Мрія був розроблений українським конструкторським бюро Антонов. Перша в світі конституція з'явилася в Україні ще у 1710 році. Композитору Миколі Леонтовичу з України належить найбыльш характерний і популярний музичний твір Щедрик", - сказала Софія.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У Київ привезли знаменитого антропоморфного робота Софію. Багатьом це ім'я до цих пір нічого не говорить. А даремно, оскільки робот вже давно отримав світову популярність.

Людиноподібний робот Софія був розроблений гонконгської компанією Hanson Robotics та активований 19 квітня 2015 року.

Робот змодельований за образом Одрі Хепберн, володіє штучним інтелектом, вона здатна розпізнавати обличчя.

Софія вміє адаптуватися до поведінки людей, імітувати людські жести, вирази обличчя та понад 60 емоцій.

13 жовтня в Києві пройде форум "Olerom Forum One 2018", присвячений темі "Людина і технології". На цьому заході можна буде побачити відомого робота жінку-андроїда Софію.

Робот Софія не раз оголошувала своє ставлення до багатьох політичних і соціальних ситуацій у світі, в тому числі щодо агресії Росії і про корупцію українських чиновників.

Так, під час свого виступу на конференції "Відкритих інновацій" Софія згадала і про Україну, і про Росію, і про слов'янські мови. У відео вона назвала Росію ворожим народом і заявила, що росіяни насправді не слов'яни.

Нагадаємо Робот Софія приїхала в Україну.

Як раніше повідомляв Знай.uа, робот Софія влаштувала Віллу Сміту пекельне побачення.

Знай.uа повідомляв, що андроїд Софія сказала все, що думає про Росію і її дії в Україні.