У Москві викрали українського кримінального авторитета, якого підозрюють у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

У четвер, 10 січня, група невідомих викрала Юрія Василенка, головного фігуранта справи про вбивство в Києві екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Зловмисники застосували вогнепальну зброю Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що інцидент відбувся в ресторані "Базилік", який служив Василенкові як офіс. У четвер ввечері в ресторан зайшла група міцних чоловіків, які наказали кримінальному "авторитету" піти за ними. На вулиці Юрій Василенко спробував вирватися і втекти, зав'язалася бійка. В ході цього всього викрадачі відкрили вогонь по Василенку, поранивши його. Далі невідомі заштовхали пораненого "авторитета" в багажник машини і відвезли в невідомому напрямку.

вбивство Вороненкова
вбивство Вороненкова

Нагадаємо, Денис Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року. За результатами розслідування Генеральної прокуратури України, організатором вбивства Дениса Вороненкова названо першого чоловіка Марії Максакової Володимира Тюріна.

У ніч на 11 січня в московській квартирі, яку орендував Василенко, російські силовики провели обшук. У приміщенні виявили вибухові речовини та кілька десятків одиниць зброї, включаючи снайперські гвинтівки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як відомо, Денис Вороненков був застрелений у Києві в березні 2017 року. Одним з організаторів розстрілу екс-депутата Держдуми РФ був саме Юрій Василенко. Кілька інших фігурантів цієї справи теж раніше були або вбиті, або зникли.

Нагадаємо, троє підозрюваних у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Києві втекли за кордон. Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, причина злочину — помста злодія в законі Тюріна своїй колишній дружині, яка співпала з зацікавленням ФСБ в усуненні Вороненкова.

Як повідомляв портал Знай.ua, названо ім'я ймовірного замовника вбивства Вороненкова.

Також Знай.ua писав, Луценко розкрив неочікувані деталі у справі вбивства Вороненкова.