Україна виступає за поетапне скасування права вето в Раді безпеки ООН. Причиною цього є те, що Росія зловживає цим правом.

Про це заявив голова Постійного представництва України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

"Важливо знайти активну модель участі ООН у вирішенні тих складних викликів, які стоять перед Україною в контексті триваючої російської агресії - в політичному вимірі, сфері безпеки та гуманітарному вимірі", - зазначив Єльченко.

Володимир Єльченко

Він також додав, що потрібно обмежити можливість застосування права вето члена Ради безпеки ООН, якщо він бере участь у конфлікті. Йдеться про Росію, яка є постійним членом Ради Безпеки ООН, і є також зацікавленою особою в конфлікті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Наша держава також послідовно виступає за поетапне скасування права вето, що особливо гостро в умовах агресії проти України з боку Росії як одного з постійних членів Ради безпеки", - повідомив постійний представник України в ООН.

Володимир Єльченко також додав, що Україна входить до числа країн, які підписали декларації на підтримку ініціативи про добровільне зобов'язання представників "постійної п'ятірки" Радбезу ООН щодо відмови від використання права вето у випадках масових злодіянь.

"Через зловживання РФ правом вето Рада — чи то під час розгляду російсько-українського конфлікту і ситуації навколо збиття малайзійського літака МН17, чи то в питанні Солсбері й ситуації в Сирії — виявляється паралізованою", - наголосив Єльченко.

Дипломат переконаний, що кількість держав Східної Європи у цьому органі має бути більшою.

Нагадаємо, що в ООН розповіли, як зупинити путінську агресію в Україні: не тільки санкції.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Порошенко поговорив по телефону з Назарбаєвим: про що домовилися глави держав.

Також "Знай.uа" писав про те, що Україна попрощалася з військовим становищем.