Президент США Дональд Трамп заявив, що призупинення роботи уряду країни є гуманітарною кризою.

"Представники демократичної партії США можуть вирішити проблему шатдауна за 15 хвилин", - написав Трамп в Twitter.

Він також закликав демократів звернутися до своїх сенаторів і конгресменів для відновлення роботи уряду.

В США з 22 грудня триває "шатдаун" (призупинення роботи уряду) у зв'язку з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 рік. Демократична партія не згодна включити в нього 5 млрд доларів для будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні для стримування потоків нелегальних мігрантів. Трамп наполягає на цьому пункті.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше повідомлялося, що рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа в січні знизився до 44%. У той же час рейтинг несхвалення глави держави зріс до 56%, про що повідомляє НБН, посилаючись на видання The Hill.

В повідомленні написано: “Згідно з останнім опитуванням видання The Hill і дослідницької компанії HarrisX, в січні рейтинг схвалення американцями діяльності президента США Дональда Трампа склав 44%. У порівнянні з аналогічними показниками минулого місяця він знизився на три пункти, з 47% в грудні, відзначають фахівці”.

Як стверджується, опитування проводилося в період часу з 8 по 11 січня, оскільки в цей проміжок стартував 21 день зупинки роботи федерального уряду Америки. Також це сталося на закінчення тижня, коли сотні тисяч державних службовців не отримали свою першу зарплату в цьому році з причини шатдауна.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Америці розробляють проект введення нових санкцій щодо компаній, які будують Північний потік-2.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Путін протягом декількох років ставить не тільки на агресію щодо України, але також планує захоплення Білорусі. Як вважають політологи, Путін більше не побоюється США, оскільки впевнений, що дні Трампа полічені.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський може повторити феномен Трампа, оскільки його також не сприймають всерйоз і висміюють.