Влада Венесуели вирішила дозволити американським дипломатам перебувати в країні. Раніше вона висувала вимогу, щоб представники США виїхали з Венесуели.

Про це повідомляє Euronews .

"Венесуела зупинила потенційну конфронтацію зі Сполученими Штатами ввечері в суботу, відкликавши вимога, щоб американські дипломати виїхали з країни, після того, як Вашингтон закликав світ "вибрати сторону" в кризі в південноамериканській країні", - йдеться в повідомленні.

Мадуро розірвав відносини зі Сполученими Штатами в середу після того, як адміністрація Трампа і багато інших країн у регіоні визнали лідера опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Однак нещодавно міністерство закордонних справ опублікувало заяву, в якій йдеться, що уряд Мадуро призупиняє видворення дипломатів з метою надання 30-денного вікна для переговорів з американськими чиновниками зі створення "офісу інтересів США" в Венесуелі і аналогічного венесуельського офісу в США.

Сторони проведуть переговори протягом 30 днів щодо заснування місії інтересів в обох столицях. У разі їх провалу, дипломатам буде дано 72 години на те, щоб повернутися на батьківщину.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"У випадку, якщо угода не буде досягнуто за 30 днів, обидві дипмісії припинять роботу, і обидві країни вирішать питання про те, хто буде представляти їхні інтереси в подальшому (інтереси США в Венесуелі і інтереси Венесуели - в США)", - підкреслюється в комюніке.

У середу, 23 січня, лідер національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента Венесуели. Жителі Венесуели протестували проти лідера країни Мадуро, який вже багато років є президентом. Протести тривають вже протягом двох тижнів, 16 осіб вже загинули.

Акції протестів підтримали Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні і президент Європейської ради Дональд Туск. Франція і Іспанія 26 січня висунули ультиматум Мадуро з вимогою протягом восьми днів оголосити вибори в Венесуелі, інакше - вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Нагадаємо, що військовий аташе Венесуели в США Хосе Луїс Сільва заявив про те, що визнає Хуана Гуаідо президентом.

Як повідомляв "Знай.ua", Мадуро спробував зробити Трампу дуже боляче.

Також "Знай.ua" писав, що парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента.