В Україні розпалюються справжні пристрасті через прогнозовану кількість виборців на Виборах 2019.

Українцям рекомендують дізнатися чи є ви в списках виборців! Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського відзняла спеціальний відеоролик, у якому закликають українців перевірити, чи є ви у списках виборців. Кампанію запустили під хештегом #Непроєвибори.

Кількість не так сильно відрізняється від даних 2014 року. Різниця - приблизно в мільйон. На адресу ЦВК посипалися звинувачення в маніпуляціях і порушення закону. Але в чому ж винна комісія і скільки українців реально проголосує на виборах?

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Центрвиборчком опублікував на своєму сайті цифру. Станом на 31 січня 2019 року - всього 35 мільйонів 582 тисячі чоловік.

Ретельно перевірити, чи є ваше прізвище у списках виборців можна, перейшовши на сайт: drv.gov.ua.

Слід зазначити, що списки виборців для голосування виборців за місцем проживання формуються на основі бази даних Державного реєстру виборців. Вам варто приділити увагу перевірці своїх даних у Державному реєстрі виборців у випадку, якщо Ви нещодавно:

  • змінювали прізвище, ім’я чи по батькові,
  • змінювали зареєстроване місце проживання,
  • досягли повноліття та голосуватимете вперше.

Згідно із Законом обирати до органів місцевого самоврядування представників від певної територіальної громади мають право громадяни України, які на день проведення відповідних місцевих виборів:

  • досягли вісімнадцяти років,
  • належать до цієї територіальної громади та проживають у межах відповідного виборчого округу (місце проживання зареєстровано на відповідній території).

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав, що третина українців не зможуть проголосувати на виборах-2019.

Також "Знай.ua" повідомляв, що Юлія Тимошенко: Вимагаю розслідувати масовий підкуп виборців Порошенком.

Крім того, як повідомляв портал "Знай.ua", прихильники кандидата в президенти України, лідера політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленського почали скаржитися на масову "атаку" на ресурси коміка.