Путіну та його ручному "Морському Чудовиську", газопроводу "Північний потік - 2" був фактично підписаний вирок, передає Cтрана.ua

Європа приготувала і затвердила план поправок до газовій директиві Євосоюзу, який залишить газову трубу напівпорожньою на довгі роки.
Так, відомо, що газопровід "Північний потік-2" з високою ймовірністю залишиться недовантаженим як мінімум в перші кілька років експлуатації. Схвалений текст поправок до газової директиви ЄС передбачає, що згода на виведення проекту з-під прийнятих норм повинна буде дати не тільки Єврокомісія, але і комітет з числа представників всіх країн союзу. Це зробить процедуру тривалої, складної і важкопрогнозованою. "Газпром" уже почав готуватися до розвитку подій за найгіршим сценарієм, подавши сигнал про можливість будівництва газопроводу "Турецький потік-2".

Нові норми ЄС зобов'язують учасників будівництва привести проект у відповідність з правилами внутрішнього ринку країн Євросоюзу. На ділі це означає необхідність наявності у "Північного потоку" незалежного від "Газпрому" оператора і доступу до половини потужностей газопроводу третіх осіб, які, навряд чи з'являться.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Глава "Газпрому" Олексій Міллер припустив будівництво "Турецького потоку-2" - цей газопровід, якщо буде реалізований, прийде в ЄС Туреччини по суші, і поправки в газову директиву не створять для нього труднощів. Дві нові нитки через Чорне море загальною потужністю 32 млрд кубометрів в цілому відповідають половині технічної пропускної здатності "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше у Мюнхені відбулася конференція з безпеки: війна Росії і США, український газ і криза по всіх фронтах.

Путін дзвонив Макрону і скаржився на «упертую Україну»: потрібно щось робити.

Президенти обговорили українське питання, але конкретно поки нічого невідомо.

Путін з Макроном також обговорили ситуацію в Сирії, переговори з Іраном і Туреччиною з сирійського питання.

Варто нагадати, що Країни Європейського союзу прийшли до згоди з приводу врегулювання скандального проекту газопроводу "Северный поток-2".

Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що влада Франції та Німеччини досягла згоди щодо подальшого будівництва газопроводу, запропонувавши альтернативні поправки до директиви.

Нагадаємо, Лукашенко і Путін можуть об'єднатися: готові зайти дуже далеко

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Макрон пішов на рішучі дії з-за “жовтих жилетах”: все закінчиться в травні

Також "Знай.uа" писав про те, що США закликали армію Венесуели перейти на бік "народного президента": Мадуро вже збирає речі