Правоохоронці розпочали розслідування проти одного з кандидатів на посаду президента України. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що заставна сума одного з кандидатів була наповнена пожертвами від приватних осіб, які нічого про це не знали.

Про це Аваков сказав під час презентації нової інформаційно-аналітичної системи "Вибори-2019".

"Так, ми ведемо розслідування відносно одного з кандидатів в президенти, заставна сума якого була наповнена пожертвами ряду приватних осіб, і потім з'ясовується, що ці приватні особи про це нічого не знали", - сказав він.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Аваков додав, що як тільки процесуальні дії будуть завершені, слідчі і прокурори скажуть про це публічно.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Глава МВС також заначив, що станом на 25 лютого до Національної поліції надійшло 1892 звернення щодо порушень, пов'язаних з виборчим процесом.

"Зареєстровано 1892 звернення, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 90 справ, складено 424 адміністративних протоколів", - повідомив Аваков.

У понеділок, 25 лютого, у столиці відбувалася презентація нової інформаційно-аналітичної системи "Вибори-2019" за участі керівництва МВС. Вона призначена висвітлювати усю інформацію щодо порушень на виборах в Україні.

"Тепер будь-хто зможе отримати онлайн доступ до інформації стосовно порушень на виборах, як відносно географічного зрізу, так і відносно статей КПК і судових рішень, якщо такі будуть", — повідомив Аваков.

На цьому порталі є детальна географічна карта порушень виборчого процесу, вказано який тип порушення, стаття Кримінального або Адміністративних кодексів, регіон та виборчий округ. Масштабування відбувається до точного розміщення на мапі. Також висвітлено весь календар подій від початку 2019 року.

Нагадаємо, що Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування серед потенційного електорату стосовного того, за кого б вони голосували, якби вибори проводилися в середині лютого. Як виявилося, лідерство у списках вкотре отримав кандидат від "Слуги народу" Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Знай.ua", журналіст показав, як Порошенко "чіпляє" пенсіонерів.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Кравчук висловився про Тимошенко, Порошенко та президентські вибори.