СБУ проводили спецоперацію з використанням спеціального технічного обладнання негласного отримання інформації відповідно до ухвал Київського апеляційного суду. Це не пов'язано з жодним із кандидатів у президенти або їхнім оточенням.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Це могло свідчити про можливість незаконного використання обладнання та мало ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації)", - йдеться у повідомленні поліції.

У поліції нагадали, що розслідують провадження за фактом виявлення на даху будинку на вулиці Білоруській коробки з пристроєм прослуховування. Це, за словами правоохоронців, могло свідчити про незаконне використання такого обладнання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники СБУ дійсно здійснюють оперативно-технічні заходи за зазначеною адресою, однак вони ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням", - зазначили правоохоронці.

У поліції додали, що вказані дії відбуваються законно на підставі ухвали суду стосовно особи, яка не має відношення до виборчої кампанії.

Зазначимо, що прослуховування, яке виявила поліція, було неподалік від офісу кандидата у президенти, засновника і художнього керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського.

У СБУ у свою чергу заявляють, що керівництво МВС знало про їх оперативно-технічних заходах, які проводилися за адресою вул. Білоруська, 26.

Нагадаємо, що СБУ розпочала війну проти МВС через Зеленського: вже відкрили справу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у штабі Гриценко знайшли прослуховування: що вдалося "розкопати".

Також "Знай.uа" писав, слуга народу Зеленський поскаржився на тиск всьому світу, "ефект бомби" не за горами.