Журналісти розкрили правду про численні земельні ділянки у елітних районах Києва, які президент Петро Порошенко отримав за безцінь.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Схеми", передає Радіо Свобода.

Приватну ділянку у центрі Києва, навпроти Лаври, Порошенко отримав за безцінь у результаті нехитрої схеми, кажуть журналісти.

На цій, тепер приватній землі, розташована пам’ятка національного значення – земляний вал Київської фортеці, Олексіївський люнет, який був частково зруйнований будівельною технікою, що мала звести маєток для Порошенка.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Та після обрання Порошенка президентом кримінальну справу було швидко закрито.

А коли "Схеми" офіційно запитали у різних державних органів документи щодо землі Порошенка і дозволи на ній будуватись, які можуть бути доказами вчиненого ним кримінального злочину – виявилось, що їх вилучило Управління державної охорони, підпорядковане президентові. Документи заховали під грифами службової і навіть державної таємниці.

Порошенко руйнує будівельними роботами Олексіївський люнет – один із трьох люнетів "Київської фортеці", які збереглися донині. Це – земляні укріплення 18-го століття і, до того ж, пам’ятка національного значення.

Тепер звичайна людина не може навіть підійти до пам’ятки національного значення.

Також у розслідуванні спливла земельна ділянка, яка раніше належала громаді Києва, а тепер – родині соратника президента депутата Ігоря Кононенка.

Понад гектар коштовної землі на Печерську 2009 року Київрада безоплатно передала у власність структурі, пов’язаній із Петром Порошенком та Ігорем Кононенком – просто навпроти ділянки самого президента.

"Туди не пустять. Раніше, років 40 тому, ходили на шашлики й грали в футбол. Була горіхова роща. Горіхи, в основному, ходили збирали в молодості. Можна було пройти. До того, коли Порошенко купив", - кажуть місцеві жителі.

"Заповідна територія – це та територія, на якій можна лише охороняти та реставрувати пам’ятки. І більше нічого не робити", – відзначає фахівець.

Та на практиці все зовсім не так. На Олексіївський люнет заводили будівельну техніку - очевидно, Порошенко зводить собі нові хороми на уламках історії українців.

Нагадаємо, мер Черкас - Анатолій Бондаренко - висловився на рахунок втечі Президента України з мітингу в місті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, спливла шокуюча інформація про замах на президента Петра Порошенка, який готується під час його поїздки до Закарпаття.

Також Знай.ua писав про те, що у Житомирі зірвали агітаційний мітинг кандидата в президенти України і чинного глави держави Петра Порошенко.