У п'ятниці, 12 квітня, відбудеться зустріч президента Франції Еммануеля Макрона та кандидата у президенти України Володимира Зеленського. Французькі ЗМІ вибухнули подробицями події й назвали шоумена "українським Макроном".

Зустріч запланована на 3 годині дня, пише французьке видання ukrainianwall.

Журналісти зазначають, що президент Франції прийме Володимира Зеленського в Єлисейському палаці. після цього Макрон планує провести аудієнцію з чинним президентом України Петром Порошенком. Переговори із Зеленським пройдуть на менш офіційному рівні, а ось Порошенка зустрічатимуть з пафосом, як того вимагає протокол.

Видання зазначає, що мета зустрічі — нагадати лідерам України про "прихильності Франції Україні та бажання бачити нашу країну, що рухається вперед". Що ж стосується тем для розмови, то Макрон хотів би дізнатися думку Зеленського про подальшу долю Донбасу, війні з Росією і ставленні до форматів мирних переговорів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відомо, що Володимир Зеленський відправився до Парижа разом з дружиною Оленою. Подружжя полетіло звичайним рейсом в економ-класі, що підтвердили й пасажири. Варто було лідеру президентських перегонів піднятися на борт, як люди кинулися до нього фотографуватися.

Про це, що Порошенко зустрінеться з Макроном в один день із Зеленський повідомляв також представник виборчого штабу гаранта Олег Медведєв.

Він також озвучив позицію Порошенка з приводу бажання Зеленського провести міжнародну зустріч. За словами представника штабу чинного президента, Зеленському варто "злізти зі сцени" та набратися досвіду в "реальній політиці".

Олег Медведєв

"Позиція Порошенко полягає в тому, що для Зеленського було б корисно злізти зі сцени, вийти зі сфери шоу-бізнесу і трошки пірнути у світ реальної політики, в тому числі міжнародної, і отримувати якийсь досвід. Тому мені відомо, що Зеленський буде, здається, в п'ятницю в Парижі й справді проведе зустріч з Макрона. У цей же день в Парижі повинен бути та Петро Порошенко, і теж буде зустрічатися з Макрона", - сказав він.

Нагадаємо, фото Зеленського з дружиною викликало ажіотаж у мережі: Бог пробаче.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у штабі Петра Порошенка сказали, коли і куди він прийде для участі в дебатах з Володимиром Зеленським

Також "Знай.ua" писав, Зеленський почав представляти свою команду: кандидат у президенти назвав головних радників.