Європейський союз вирішив зняти санкції з дев'яти громадян України, які були серед найближчого оточення президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє німецьке видання Welt з посиланням на внутрішні документи Європейської зовнішньополітичної служби (EAD).

За даними видання, у Євросоюзі вважають, що доказів, аби вводити санкції не вистачає. Відзначається також, що в деяких випадках фігурантам списку санкцій ЄС не вдалося оскаржити ці заходи в суді. Зокрема, судові процеси програли російський олігарх Аркадій Ротенберг і телеведучий Дмитро Кисельов. Про це написала верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні в листі голові комітету у закордонних справах Європарламенту Девіду Макаллистер.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

У свою чергу представник України в ЄС Микола Точицький стверджує, що таких рішень не прийняли та не приймуть найближчим часом. Він написав на особистій сторінці у соціальній мережі Twitter, що видання інформує про санкції, які зняли ще в попередні роки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Микола Точицький

"Чергова спроба пошуку гарячої новини там, де її немає. Ніяких рішень цими днями про зняття санкцій з колишніх українських посадовців ЄС не приймав і не готується приймати. В Die Welt йдеться про санкції, зняті протягом попередніх років", - йдеться в повідомлення Точицького.

В цілому в списку санкцій Європейського Союзу в даний час налічується 170 чоловік і 44 організації, які завдали збитків територіальній цілісності України та стали причиною конфлікту в країні.

Нагадаємо, що Європа пробачила Росію та зняла санкції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Канада вводить черговий пакет санкцій проти Росії через агресію проти українських моряків в Азовському морі.

Також портал "Знай.uа" писав, що Євросоюз підтримує суверенітет і територіальну цілісність України через п'ять років після незаконної анексії Криму.