Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер побажав українцям успіху у другому турі виборів. Він також наголосив, що США не підтримують жодного з кандидатів у президенти та співпрацюватимуть з тим, кого обере Україна.

Про це Волкер заявив у своєму зверненні до учасників Київського форуму з безпеки. відповідне відео з'явилося на особистій сторінці представника Держдепу США у соціальній мережі Twitter.

"Ми вітаємо українців з успішним 1-м туром президентських виборів. Ми бажаємо вам успіхів у проведенні 2-го туру, а також парламентських виборів восени", - сказав Курт Волкер.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Окрім того спецпредставник Держдепу з питань України запевнив, що США не підтримують жодного з кандидатів, однак виступають за принципи чесності та свободи вибору.

"США не підтримують жодного конкретного кандидата на будь-яких виборах, натомість ми підтримуємо принципи", - заявив посадовець.

Раніше Курт Волкер зазначив, що США продовжать плідну співпрацю з будь-яким президентом України, якого оберуть на прийдешніх виборах. Крім того він відкрито заявив, що Штати не підтримують жодного окремого кандидата, а лише демократичні принципи чесних виборів.

Курт Волкер
Курт Волкер

У свою чергу сенатор-демократ Кріс Мерфі відзначив, що США зобов'язані продовжити захист суверенітету України, допоки Росія не полишить свої агресивних планів.

"І це зобов’язання діє без огляду на те, хто є президентом країни. Ми не втручаємось в українські вибори, не даємо жодних рекомендацій. Ми лише даємо чітко зрозуміти: Сполучені Штати будуть стояти разом з українським народом і будуть стояти з керівництвом країни, попри те, який шлях вона обере", — сказав Мерфі.

Відомо, що до цього Курт Волкер закликав підтримати чинного президента України Петра Порошенка. Однак у своєму відеозверненні на Київському безпековому форумі не підтримав Зеленського чи Порошенка. Він також підкреслив, що США сприятимуть Україні в розвитку основ демократії, в економічних реформах, в боротьбі проти корупції та розвитку сильного суверенної безпечної держави. Волкер наголосив на необхідності дотримуватися Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Гучна відставка в Адміністрації президента: помічник Порошенка написав гнівний рапорт, у якому розкрив усе.

Як повідомляв "Знай.uа", Тепер фура з кокаїном обсипає Зеленського: "Штаб Порошенка пробиває чергове дно".

Також "Знай.uа" писав, що кінець Порошенка: Україну заполонили красномовні білборди, відео.