Колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко різко розкритикував нардепа від Самопомочі Оксану Сироїд, яка внесла законопроект про обмеження прав президента.

Перепалка відбулась в ефірі Право на владу на телеканалі "1+1".

Зокрема, Гриценко відзначив, що проект закону значно обмежує права та обов'язки новообраного президента Володимира Зеленського.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

"Закон Сироїд - підступний та непрофесійний. Він кардинально обмежує конституційні права президента", - заявив Гриценко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім того Гриценко публічно закликав народних депутатів не позбавляти президента повноважень, які чітко передбачені чинною Конституцією України.

"Не чіпайте право президента Верховного головнокомандувача поміняти Полторака, поміняти Грицака, поміняти керівника Служби зовнішньої розвідки. Ви знаєте це не професійно, це не юридично, тому закон підступний по своїй суті", - зазначив Гриценко.

Нагадаємо, команда новообраного президента України Володимира Зеленського хоче, щоб уряд переформатувався.

"В останні два дні представники Зеленського пробивають ґрунт щодо того, щоб замінити п'ятьох міністрів: Фриз (міністр у справах ветеранів Ірина Фриз), Омеляна (міністр інфраструктури Володимир Омелян), Зубко (міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко), Кубіва (міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів), Насалика (міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик)", - розповіло джерело у Верховній Раді.

Як повідомляв "Знай.ua", спікер передвиборного штабу Володимира Зеленського і претендент на посаду керівника АП Дмитро Разумков заявив, що новий президент не буде здавати територію і громадян України Росії. Також він підтвердив, що "Крим – це окупована і анексована територія", Крим і Донбас – Україна.

Також "Знай.ua" писав, що Центрвиборчком навмисне затягує оголошення результатів виборів. Зеленський вважає, що ЦВК робить це для того, щоб інавгурація відбулася після 27 травня, і він не міг розпустити Верховну Раду. Про це новообраний президент заявив у своєму відеозверненні.

Зеленський став Президентом всієї України. Володимир Фесенко