Під час інавгурації новообраного президента Володимир Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради України.

"Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання" — заявив Зеленський.

Окрім того Зеленський заявив, що збудує країну інших можливостей, "де всі рівні перед законом". Також президент України зазначив, що бачить плюси у тому, що депутати признали інавгурацію в робочий день.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Шановні депутати, ви самі призначили інавгурацію на понеділок, робочий день. Я бучу в цьому плюс, будемо працювати", - сказав Володимир Зеленський.

Також гарант додав, що вимагає від депутатів прийняття низки законів та звільнити з посади міністра оборони, Генерального прокурора України та голову СБУ.

"Прошу прийняти Закон про скасування депутатської недоторканності, Закон про кримінальну відповідальність за кримінальне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки. Прошу вас звільнити з посади голову служби безпеки України, Генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що можна зробити", - додав президент.

Зеленський дав депутатам на це два місяці. Гаран також підкреслив, що робитиме усе для того, "аби українці більше не плакали".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи: висловлюємо повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією: "Повинен пам'ятати".

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.