Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у своєму Twitter написав неоднозначий пост, який сприйнявся українцями, як натяк на повалення конституціного ладу чи на захоплення державної влади. Так, зокрема, спікер непрозоро написав, що "у повітрі запах палаючих шин". Про це пише Klymenko Time.

"Ви думаєте, що це в повітрі запах реваншу, - принюхайтеся! Це запах палаючих шин! Реванш не пройде!", - написав він.

Нагадаємо, у середу, 22 травня, нардепи зібралися на позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Подробиці із зали парламенту повідомляє кореспондент Знай.ua.

В ході засідання народні обранці мали розглянути законопроект президента Володимира Зеленського "Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України".

Пропонувалося знизити прохідний бар'єр з 5% до 3% та скасувати мажоритарну систему.

Однак ініціативу президента не вдалося включити до порядку денного - на це не вистачило голосів.

Окрім того, у ході пленарного засідання народні депутати від БПП Мустафа Найєм та Світлана Заліщук заявили про вихід із партії екс-президента.

Народні обранці зайвий раз підтвердили недієздатність діючого скликання, тому Володимир Зеленський може із абсолютно чистою совістю розпустити цей парламент, - вважають прихильники слуги народу.

Відмітимо, президент України Володимир Зеленський запропонував парламенту внести зміни до закону "Про публічні закупівлі". Даний проект стосується здійснення закупівель під час виборчого процесу.

Даний законопроект президент подав до парламенту і відзначив як невідкладний. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Верховної Ради України.